15
april
2021
|
12:00
Europe/Amsterdam

Marriam legt uit waarom Living Wage Avocado's zo belangrijk zijn

Video: Pakhuismedewerker Marriam uit Kenia vertelt over haar leven en het belang van een Leefbaar Loon

Eosta verkoopt tegenwoordig Living Wage avocado's aan supermarkten en natuurvoedingswinkels als eerste ter wereld. Deze Keniaanse avocado's van Nature & More teler Anthony Ngugi worden verkocht met een premie van 2 cent per kilo, om ervoor te zorgen dat de 83 medewerkers in Anthony's pakhuis een Leefbaar Loon kunnen gaan verdienen. 

In deze video vertelt pakhuismedewerker Marriam (30) over haar leefsituatie en de postieve impact die dit Living Wage project zal hebben. Ze heeft twee kinderen, haar ouders en een broer en zus die van haar inkomen afhankelijk zijn. Een Leefbaar Loon zal o.a. helpen om beter onderwijs voor haar kinderen mogelijk te maken, naast vele andere voordelen.

Een Leefbaar Loon is een loon dat een fatsoenlijke levensstandaard mogelijk maakt voor een werknemer en diens familie. Daarbij gaat het om basisbehoeftes zoals voeding, kleding en huisvesting, maar ook om onderwijs, gezondheidszorg, en geld voor onverwachte gebeurtenissen. Een Leefbaar Loon is doorgaans veel hoger dat een Minimumloon. Voor meer info over Leefbaar Loon:zie www.livingwage.eu..

Interesse in Living Wage avocado's of mango's? Neem contact op met uw Eosta account manager!