06
juli
2023
|
10:54
Europe/Amsterdam

SUP-regelgeving vanaf 1 juli, zet in op plasticvrij!

Written by: Monique Mooij
Newsletter - 2023-07-04T142658.874

 

Vanaf 1 juli 2023 gelden nieuwe wetgevingsregels voor het gebruik van wegwerpplastic. De nieuwe maatregelen zijn onderdeel van een groter geheel. Ze komen voort uit de Europese richtlijn Single Use Plastics (SUP) dat als doel heeft: de impact van wegwerpplastic op het milieu verminderen en meer plastic hergebruiken en recyclen.

Klanten van afhaal- en bezorglocaties en supermarkten betalen vanaf dat moment voor wegwerpbekers en -bakjes die plastic bevatten of maken gebruik van een herbruikbaar alternatief.  Gratis verstrekking van plastic verpakkingen is niet meer toegestaan, met een richtbedrag van €0,25 per beker. Voor consumptie op locatie zijn vanaf 1 januari 2024 wegwerpbekers en -bakjes die plastic bevatten zelfs verboden. 

Gelukkig zijn wij expert in alternatieven voor single use plastic verpakkingen. Benieuwd wat Eosta hierin voor u kan betekenen? Neem contact op met  uw Eosta accountmanager of onze Eosta verpakkingsmanager Paul Hendriks. Zij weten alle details van onze plasticvrije verpakkingsmogelijkheden zoals Natural Branding, cellulose netten en kartonnen verpakkingen gemaakt van gemaakt van landbouwafval.

Meer informatie over duurzaam verpakken vindt u hier: https://www.natureandmore.com/nl/over-ons/duurzame-en-innovatieve-verpakkingen