16
januari
2024
|
11:44
Europe/Amsterdam

Update over gember! Eerste Chinese Fairtrade gember verwacht!

Delay Pear Plum (2)

 

Eosta verwachtte in week 4 de eerste lading biologische gember met Fairtrade certificering van haar uniek project in China. Door omstandigheden bij de Rode Zee zijn deze containers echter vertraagd en zal naar verwachting twee weken later arriveren. Deze gember, bekend om zijn grote formaat, heeft doorgaans een hogere verkoopwaarde. We hebben grote verwachtingen van deze teelt.

Er wordt ook een grotere aanvoer van de nieuwe oogst 'gewone' biologische gember uit China verwacht. Ook deze leveringen ondervinden enige vertraging. Ondanks deze uitdagingen, is de verwachting dat de kwaliteit van de gember het wachten waard zal zijn.

Uit Peru komen momenteel kleinere hoeveelheden biologische gember vanwege de klimatologische omstandigheden van het voorgaande jaar en de lage prijzen in de recente jaren.

Delay Pear Plum

Nieuwe Teeltprojecten in Europa

Eosta heeft recentelijk op vier locaties in Europa eigen biologische gemberteelt projecten opgezet. Deze projecten zijn in een experimentele fase en richten zich op kleinschalige, specifieke teeltmethoden. De eerste resultaten van deze projecten zijn veelbelovend en duiden op een mogelijke toekomstige uitbreiding van lokaal geproduceerde biologische gember.

Voor meer informatie over deze ontwikkelingen of andere vragen, wordt geadviseerd contact op te nemen met de accountmanager van Eosta.