14
december
2023
|
16:50
Europe/Amsterdam

Weersfenomeen El Nino en de impact ervan op het naderende Mango Kent seizoen in Peru

mango (7)

 

Weersfenomeen El Nino heeft ervoor gezorgd dat het naderende mangoseizoen in Peru zowel vertraagd als aanzienlijk lager in volume zal zijn. Een El Nino jaar wordt geassocieerd met relatief hogere temperaturen en hevige regenval. Beide factoren zorgen ervoor dat een mangoboom kiest voor vegetatieve groei, bladeren, in plaats van zich voort te planten door bloesem.

In een El Nino-jaar ervaart de mangoboom geen stress door de afwezigheid van droogte en lagere temperaturen, de stress die nodig is voor de boom om zich te willen voortplanten. De oogst zal naar verwachting 4 weken later beginnen en het verwachte volume van de Peruaanse mango-oogst zal 80% lager zijn dan vorig seizoen. Onze partner Jan Bernhard van Pronatur in Peru verwacht zijn oogst van de Peruaanse Mango Kent in week 2 te starten. De eerste container met Mango Kent zal daarom later in week 2 de haven van Paita in Peru verlaten.

Jan meet meerdere keren per week het brixgehalte van zijn fruit om er zeker van te zijn dat hij niet te laat, maar zeker ook niet te vroeg met zijn oogst begint. Een te laag suikergehalte bij de oogst heeft tot gevolg dat de vrucht zich na aankomst niet goed ontwikkelt, waardoor een consument de mango in de winkel een tweede keer links kan laten liggen. De juiste brixwaarde bij de oogst is dus cruciaal om uiteindelijk een geweldig smakende mango op de fruitschaal van de consument te krijgen. In Peru hebben we het geluk dat we al tientallen jaren samenwerken met partners zoals Jan Bernhard, een partner die kwaliteit en smaak belangrijker vindt dan als eerste leverancier op de markt te komen.

Deze zoete, weelderige vrucht is heerlijk om vers te eten, maar ook heerlijk in smoothies, salsa's, desserts of Afrikaanse guacamole. Verpakking: 4kg dozen, Natural Branding en andere verkrijgbare verpakkingsopties. Neem contact op met uw Eosta Accountmanager voor alle details. Zorg ervoor dat u uw mangobestellingen op voorhand inplant zodat uw levering gegarandeerd is.

Bezoek mijn farm: natureandmore.com - (code 120)