12
mei
2022
|
15:46
Europe/Amsterdam

Living Wage dankzij Mango uit Burkina Faso

Eko Menu Dr.Goodfood

 

Onze biologische Kent mango's uit Burkina Faso zijn niet alleen rijk aan vitamines en geheel vrij van chemicaliën, ze bieden ook een leefbaar loon voor de arbeiders!

In 2020 lanceerde Eosta mango's uit Burkina Faso met een Living Wage-inclusieve prijs op de Europese voedselmarkt. De prijs ligt 10 cent per kilo mango's hoger. Als alle mango's tegen die prijs kunnen worden verkocht, is dat voor alle werknemers van deze teler voldoende zijn om het Living Wage gat te dichten.

Een Leefbaar Loon is een loon dat op lange termijn een fatsoenlijke levensstandaard mogelijk maakt voor een werknemer en diens familie. Daarbij gaat het om basisbehoeftes zoals voeding, kleding en huisvesting, maar ook om onderwijs, gezondheidszorg, en geld voor onverwachte gebeurtenissen. Een Leefbaar Loon is niet hetzelfde als een Minimumloon; in de meeste landen is het wettelijk minimum veel lager dan een Leefbaar Loon.  U helpt niet alleen de arbeiders, maar ook hun gezin aan een menswaardig bestaan met betere toekomstperspectieven.

Neem contact op met uw accountmanager voor actuele prijzen en aanbiedingen!

Bezoek de teler: https://www.natureandmore.com/en/growers/zongo-adama

Meer informatie over Living Wage: http://livingwage.eu/nl