07
september
2023
|
17:04
Europe/Amsterdam

Nature & More teler Younes heeft de SPRING certificering ontvangen

sweet potatoe (2)

Hoera voor onze Nature & More teler Terra Citrus die de Voorjaarscertificering heeft ontvangen!

Via ons Sustainability Flower model beoordelen we ons bedrijf op duurzaamheidsprestaties en -risico's. Water is een belangrijk onderwerp in deze assessments. In de biologische landbouw wordt het vasthouden van water in de bodem verbeterd door middel van compostering en bedekkende gewassen. Als irrigatie wordt gebruikt, moet dit gebeuren volgens goede landbouwmethoden. Daarom stimuleren we onze boeren om een stap te zetten in de richting van certificering tegen een bepaalde norm voor water, vooral in gebieden waar de watervoorziening kwetsbaar is. Onze Nature & More teler Younes van Terra Citrus heeft verschillende stappen ondernomen, zoals het investeren in nieuwe ondergrondse irrigatie rond onze bomen, waardoor ze hun waterverbruik met tweederde hebben kunnen verminderen! Sinds vorig jaar is onze teler gecertificeerd voor GlobalGAL - SPRING.

SPRING-certificering, wat betekent dat?

SPRING - Een duurzaam programma voor irrigatie en grondwatergebruik. 70% van de zoetwatervoorraden in de wereld wordt gebruikt voor landbouw. Naarmate de druk op deze beperkte hulpbron toeneemt, zullen landbouwketens afhankelijk worden van een duurzame aanpak van waterbeheer. Als gevolg hiervan wordt nu van stakeholders in het voedselsysteem verwacht dat ze hun inspanningen aantonen om waterrisico's te beheren en duurzame methoden te promoten.

SPRING is een aanvulling op bedrijfsniveau die producenten, retailers en traders helpt om hun inzet voor duurzaam waterbeheer te tonen en kan worden geïmplementeerd in combinatie met de GLOBALG.A.P. IFA-norm voor gewassen. SPRING bevat een groot aantal criteria om duurzaam watermanagement op de farm te beoordelen. Meer weten? Klik hier (Bron GlobalGap)