04
januari
2024
|
18:20
Europe/Amsterdam

Vraag uw sample aan van 'Doyenne du Comice'.

Doyenne du Comice

 

Doyenné du Comice wordt ook wel de koning van de peren genoemd. De peer is zeer geschikt als handpeer en wordt op verschillende manieren gebruikt zoals bij een kaasplankje, door een salade of als dessert. De smaak is fris-zoet en deze sappige peer heeft een rijk aroma. Neem contact op met je Eosta accountmanager voor een monster en alle details over verpakking en beschikbaarheid.

Maak kennis met Robert, een van de telers van onze Nederlandse biologische peren. Robert: "Sinds ik biologisch werk, zie ik de natuur terugkomen in mijn boomgaard. Er zijn veel meer oorwurmen en lieveheersbeestjes, die de luizen bestrijden. Na twee jaar zonder pesticiden zie ik ook de libellen, vlinders en honingbijen in aantal toenemen. Mijn ambitie is om biologische appels en peren te telen van hoge kwaliteit, maar ook in grote hoeveelheden. Ik heb zelf 18 hectare en ik verpak de appels ook voor vier andere biologische telers. Ik denk dat biologisch een serieus marktaandeel moet krijgen. Op dit moment is 3% van al het voedsel in Nederland biologisch en dat is veel te weinig. Biologisch zal zich meer moeten bewijzen en zijn meerwaarde moeten aantonen. Daar wil ik aan werken."

Als het nodig is, worden de appels en peren opgeslagen in een hypermoderne koelcel met DCS-bewaring. Dit gaat een stap verder dan de vertrouwde ULO bewaring en zorgt voor een nog beter behoud van stevigheid en houdbaarheid.

Bezoek mijn boerderij: natureandmore.com - (code 270)