25
mei
2023
|
16:16
Europe/Amsterdam

Avocado’s zonder schuldgevoel – grijp uw kans!

Newsletter (21)

Wist je al dat je zonder schuldgevoel van onze avocado's kunt genieten? De Nature & More avocado's van onze leverancier Anthony uit Kenia zijn waarschijnlijk de meest milieuvriendelijke en sociale avocado's ter wereld. Ze zijn biologisch, super waterbesparend en de Keniaanse arbeiders krijgen daadwerkelijk een leefbaar loon dankzij jouw aankoop.

Anthony won eerder de prijs van beste Keniaanse avocado exporteur. Deze biologische avocado's hebben een Blue Water Footprint van nul, ter vergelijking: conventionele avocado's uit andere delen van de wereld hebben vaak een watervoetafdruk van 1.000 tot 2.000 liter. De Keniaanse avocado's worden geïrrigeerd met regenwater, aangezien er in dit gebied van Kenia veel regen valt.

Uniek aan deze avocado's is dat het de eerste Living Wage avocado's ter wereld zijn. Per kilo avocado's bespaart Eosta 2 cent om de lonen van de 80 arbeiders in Mavuno aan te vullen, waardoor ze uit de armoede kunnen klimmen. Met het geld dat vorig jaar is bespaard, kunnen we de loonkloof dichten!

Naast watervriendelijk en sociaal zijn deze avocado's ook echt ecologisch. Ze worden geteeld door kleinschalige telers in een agroforestry omgeving. Geen monoculturen, pesticiden en kunstmest, maar juist veel biodiversiteit.

En last but not least: deze avocado's zijn heerlijk. Bekijk Anthony's verhaal met code 305 op www.natureandmore.com www.natureandmore.com ( https://www.natureandmore.com/nl/growers/anthony-ngugi)

Voor meer info over Living Wage: https://www.livingwage.eu/nl/living-wage-avocado