12
mei
2022
|
08:54
Europe/Amsterdam

Avocado’s zonder schuldgevoel – grijp uw kans!

Newsletter (21)

Avocado’s zonder schuldgevoel – grijp uw kans!

Vanaf deze week kunnen we weer Hass avocado’s eten zonder schuldgevoel. De Nature & More avocado’s van onze leverancier Anthony uit Kenia zijn waarschijnlijk de milieuvriendelijkste en sociaalste avocado’s ter wereld. Ze zijn biologisch, superzuinig met water, en de Keniaanse arbeiders krijgen echt een Leefbaar Loon dankzij uw aankoop.

Anthony Ngugi won onlangs de prijs van beste Keniaanse avocado-exporteur. In de eerste plaats hebben deze biologische avocado’s een Blauwe Watervoetafdruk van nul. Ter vergelijking, conventionele avocado’s uit andere werelddelen hebben vaak een watervoetafdruk van 1000 tot 2000 liter. De Keniaanse avocado’s worden met regenwater geteeld, omdat het in dit gebied van Kenia genoeg regent.

Uniek aan deze avocado’s is dat ze de eerste Leefbaar Loon avocado’s ter wereld zijn. Per kilo avocado’s spaart Eosta 2 cent op; hieruit krijgen de ca 80 arbeiders van Anthony een aanvulling op hun loon waarmee ze uit de armoede kunnen opklimmen. Met het opgespaarde geld van vorig jaar wordt de loonkloof dit jaar voor het eerst geheel overbrugd! Binnenkort komen we met een mooie video over deze wereldprimeur.

Behalve watervriendelijk en sociaal zijn deze avocado’s ook echt ecologisch. Ze worden geteeld door kleinschalige telers in een agroforestry omgeving. Geen monoculturen, pesticiden en kunstmest dus, wel veel biodiversiteit.

Last but not least zijn ze heerlijk. Eosta heeft tegenwoordig een state-of-the-art Aweta machine waarmee avocado’s nauwkeurig kunnen worden geselecteerd op rijpheid en kwaliteit, zodat uiteindelijk de best mogelijke kwaliteit in het winkelschap ligt.

Bekijk Anthony’s verhaal met code 305 op www.natureandmore.com ( https://www.natureandmore.com/nl/growers/anthony-ngugi)

Voor meer info over Living Wage: https://www.livingwage.eu/nl/living-wage-avocado